Waoo fiber og egen router

En stor del af trafikken til denne blog, er trafik relateret til opsætning af egen router med enten DD-WRT eller Tomato firmware. Da jeg også skriver løst og fast om andet, vil en dedikeret side med henvisninger til de gamle blog indlæg gøre det lidt nemmere for dem der blot går efter de korte vejledninger.

Jeg bruger i dag ikke længere Netgear WNR3500 routeren, men i stedet en Tilgin HG2301. Jeg skiftede til den da jeg fik ombyttet vores TV boks, og samtidig brokkede mig over den gamle Linksys router jeg oprindeligt fik fra Profiber.

Jeg har skrevet en mini anmeldelse af den nye Tilgin router, som performer ganske fornuftigt. Så har man den router, og har man ikke behov for at ændre meget i opsætningen, så ser jeg ingen grund til at bruge en anden router.

Okt. 2013: Jeg er igen tilbage på WNR3500L med Tomato firmware. Grunden til jeg gik tilbage til den var, at vi opdagede at vi ikke kunne bruge start forfra på Tilgin routeren – det kan give problemer hvis man ikke lige rammer Disney show på sekundet – så vi er tilbage igen.

Før installation af DD-WRT eller Tomato firmware (Netgear WNR3500)

Hvis man har anskaffet sig en WNR3500L router, så skal man lige have installeret en midlertidig firmware før man kan installere den rigtige DD-WRT eller Tomato.

På Netgears community forum for bla. deres WNR3500L har de en kort beskrivelse af hvordan man flasher til DD-WRT fra en fabriksny WNR3500L router. Ved det skridt hvor man installerer den rigtige DD-WRT kan man vælge at køre med Tomato i stedet for.

Netgear WNR3500L

DD-WRT firmware

Tomato firmware (den jeg anvender og typisk anbefaler)

Dlink DIR-655 tiden

Opsætning med ReadyNAS som DHCP server

 

6 tanker om "Waoo fiber og egen router"

 1. Kim Hornung

  Hej Peter

  Jeg har også Waoo (Bredbånd Nord) og kunne godt tænke mig at bruge min egen router. Jeg har ASUS RT-66U og har snakket meget frem og tilbage med ASUS og Bredbånd Nord og kom frem til at Bredbånd Nord ville ikke give mig de oplysninger jeg skulle bruge det var mit eget problem TAK. så mit spørgsmål til dig kan det lade sig gøre at sætte den router op??? jeg har fået følgende ting jeg skulle spørge efter inde ved Bredbånd Nord
  Til IPTV, så skal kunde kontakte sin udbyder for at høre hvad som de skal bruge af VID. Han skal også tjekke hvilken port som hans box bruger da han bliver ned til at oppe den i port forwarding.
  Jeg vil også anbefale at han giver sin box en fast IP adresse.

  Det skal lige siges at jeg har en Set top box i stuen. Jeg har godt nok et Samsung fjernsyn 8000 serien 2013 men der kan jeg ikke få EPG til at virke på antennestikket så jeg er nød til at have deres box til at optage på desværre når man har et fjernsyn der skal kunne gøre det.
  Jeg har dette link til routeren firmware http://event.asus.com/2012/nw/dummy_ui/DA/Advanced_LAN_Content.html
  Håber det er til at forstå og at du kan hjælpe mig evt hvis der skal andet firmware på router.
  mvh Kim Hornung

  Svar
 2. Lars Bøgebjerg

  Hej Peter,

  Jeg har jævnligt været forbi din hjemmeside, da jeg også benytter WAOO og oplever nogle af de samme udfordringer som du går.

  Jeg har besluttet mig for at smide min Tilgin 1311 på porten og har anskaffet en ny ASUS router. Udfordringen er at jeg også kører VoIP og derfor skal have sluttet Tilgin routeren til efter ASUS’en eller have købt en ny VoIP boks (Cisco SPA112). Jeg synes at jeg læste et sted at du benytter seperat VoIP boks. Hvilke oplysninger skal jeg haft fat i hos WAOO? Hvis jeg læser http://www.waoo.dk/-/media/Files/Q1%202013/Brugervejledning_til_Waoo_Telefoni_jan_2013_low.ashx så benytter de nogle stedet en seperat boks.

  På forhånd tak

  Lars

  Svar
  1. Peter Binderup Forfatter

   Hej Lars

   Vi bruger slet ikke VOIP via Waoo mere. Jeg gik ind via en softphone klient i sin tid og lavede permanent viderestilling til en af vores mobiler.

   Grunden til dette var at en af vores unger da de var i kravle alderen, tog telefonen fra base enheden og gemte den så grundigt, at vi ikke fandt den mens der var batteri på den (vi opdagede det først at den var væk efter batteriet var dødt). Så vi viderestilte telefonen, og fandt ud af, at vi ikke havde behov for en gammeldags telefon.

   Så umiddelbart vil jeg tro at det er 3-4 år siden at vi havde en telefon koblet på sidst.

   Svar
 3. michael

  hej Peter
  jeg har en tp-link tl wdr4900 v1 kan man installere tomato på den? vil gerne af med den forfærdelige tilgin 1311

  Svar
  1. Peter Binderup Forfatter

   @michael

   Jeg kender ikke til den router du nævner, men en hurtig Google søgning viser at dd-wrt vist nok er understøttet, så det åbner op for muligheden i at Tomato firmware også er understøttet.

   Du kan evt. tjekke: http://tomatousb.org for at se om den er omtalt der (evt i deres forum)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *