Profiber.dk IPTV med egen router (DIR-655)

Den router man får med fra Profiber.dk er en Linksys WRP400, og lad det være sagt dette er ikke en tidssvarende router. Den har kun 100mbit porte understøtter kun wireless b og g standarder (ok jeg ved godt at n er i draft stadig, men alligevel…).

Desuden havde den det problem at når jeg belastede min forbindelse med fuld download, så kunne routeren ikke følge med, med det resultat at TV signalet hakkede.

Jeg løste problemet i første omgang ved at koble alt mit udstyr (på nær TV som stadig sad i router) på en managed Netgear GS108T gigabit switch, hvor jeg havde mulighed for at begrænse hastigheden på den port jeg koblede på min router. En udmærket løsning, dog ikke en holdbar en for hvad nu hvis man senere skulle have flere enheder på nettet eller man fik større båndbredde (mere båndbredde til surf vil betyde at TV og netværk skulle kæmpe mere om routerens ressourcer).

Så jeg besluttede mig til at jeg ville prøve at udskifte min Profiber router ud med en gigabit router. Efter lidt research fandt jeg frem til at D-Link DIR-655 ville være et godt bud, da den havde fornuftig Wireless, alle porte var gigabit kompatible, der var understøttelse af IGMP over multicast, og så havde den et hav af opsætningsmuligheder (og så hjalp det at jeg havde et gavekort til et sted hvor jeg kunne købe den :-)).

Efter at have skiftet routeren ud, så er der ved Profiber en karantæne på knap 2 timer før at routeren får adgang til nettet, og til min ærgrelse virkede TV’et ikke efter de to timer, efter at have rodet en masse med firewall settings portforward osv. så gav jeg op.

Jeg skulle ud for at spise ved familien, og besluttede at bruge den tid jeg var væk til at prøve noget nyt (jeg skulle alligevel bruge 2 timer på at få net forbindelse igen).

LØSNINGEN:

Jeg satte d-link routeren til at have samme ip net som den fra Profiber – altså jeg gav routeren adressen 192.168.15.1, og så klonede jeg LinksysWRP400’s MAC adresse over på d-link routeren, og tjekkede at Multicast var slået til.

Og efter de to timer var glæden (og lidt stoltheden) stor da TV signalet kom frem. Straks skulle der testes med download, og jeg satte download af et DVD image i gang og jeg lå på ca 30 Mbit i download (Profiber giver masser af overhead på deres forbindelser, så man har mere end de 25Mbit som jeg har bestilt), og TV’et hakkede overhovedet ikke.

Det er svært at sige hvad der er problemet med LinksysWRP400 er det dens begrænsede CPU kraft eller er det dens porte der er for langsomme, eller er det en kombination af begge.

Jeg tror at Profiber har valgt den router fordi at den er svine billig og så er der VOIP, IGMP indbygget, det ville bare være rart hvis de gav mulighed for at man kunne vælge en mere kraftig router, som de så supporterede (af hensyn til dem der ikke tør rode med routere og netværk).

10 tanker om "Profiber.dk IPTV med egen router (DIR-655)"

 1. Robert

  Hvilken firmware kører du på DIR-655 ? har selv 1.31EU og kan altså ikke greje hvordan jeg får multicast til at kører. tvboksen blev koblet til linksysen og fik kanalerne stillet ind, men når jeg så skifter tilbage til DIR-655 viser den kun sort skærm. læste noget om at den oprindelige 1.11 firmware tillod man legede med multicast porte eller noget lignende men det finder jeg ikke noget af nu. Lader til at mange har problemer med IPTV nu over DIR-655 grundet firmware

  Svar
 2. Peter Binderup

  Hej Robert

  Jeg kører med samme router firmware som du gør. Multicast finder du under “Advanced” -> “Advanced Network” -> “Enable Multicast Streams” ved denne sætter du et flueben og gemmer og rebooter routeren.

  Svar
 3. Morten

  Hej Peter

  Jeg har sat en DIR-655 router på mit netværk men jeg har et problem med HD kanalerne de hakker helt vildt, alle de alm. kanler spiller bare. kan du evt fotælle om hvordan du har lavet opsætningen på din router.

  Mvh

  Morten

  Svar
 4. Peter Binderup Forfatter

  DIR-655 har som standard slået QoS slået til, og det kan give flere problemer end det er gavnligt. Jeg vil som noget af det første prøve at slå det fra – det er stort set heller ikke nødvendigt på en fiberforbindelse. Den har også noget caching af DNS som også kan drille, så det ville jeg også slå fra.

  Dernæst vil jeg se nærmere på det udstyr der derud over er koblet på netværket – evt starte med kun at have TV boksen koblet på og ikke andet. Hvis det virker perfekt med HD kanalerne, så connect herefter de andre ting en efter en indtil du ser hvad det er der evt skaber “støj”.

  Hos os har jeg sat vores forbindelse ind til stuen på en port for sig selv i routeren, og så er alt det andet udstyr koblet på en managed switch, og jeg oplever ikke støj på vores netværk.

  Svar
 5. Per

  Hej Peter

  Ved godt det er en gammel guide jeg spørger til, men har lige sat en Dlink 655 op, og alt untaget tv virker, jeg får kanal guide op på tvet, men ingen billede eller lyd. Har du et godt råd, er voldsomt træt at den router fra Waoo

  /Per

  Svar
  1. Peter Binderup Forfatter

   Hej Per

   Problemet med den DIR-655 er at den ikke har mulighed for at få sat en DHCP boot option. Derfor er den ikke den bedste router hvis man også skal bruge Waoo’s TV boks.

   Når TV boksen genstarter, leder den efter en speciel server, og det er den den ikke kan finde. På en router med open source firmware som DD-WRT eller Tomato har man mulighed for at angive denne server, og TV boksen vil virke.

   Jeg ved ikke hvor teknisk du er eller om du har udstyr til det, men du kan evt sætte din egen DHCP server op – jeg har et blog indlæg om det her: https://peter.binderup.dk/2009/12/17/profiber-iptv-helt-uden-linksys-routeren-fra-profiber/ dog vil jeg anbefale at du anskaffer dig en router som du kan flashe med en open source firmware så du ikke er afhængigt af andet end blot din router. Jeg har også en række blog posts omkring det emne. Jeg har selv i længere tid brugt en Netgear WNR3500L router, som er en router Netgear selv opfordre folk til at smide anden firmware på.

   Svar
   1. Per

    Hej Peter

    Det må kunne kunne lade sig gøre med Dlink Dir 655, da min mor kører med den på waoo (energi midt)og fik hjælp fra Dlink support til at sætte den op.
    Har en Netgear router liggende, WNDR3700v3, men kan se at dd-wrt, kun undrestøtter v2 :-(.men er så voldsom træt at den Linksys fra profiber, dens rækkevide er helt til grin.

    /Per

    Svar
    1. Peter Binderup Forfatter

     En af forskellene mellem Profiber og Energi Midt er (ved de installationer jeg kender til) at man ved Energi Midt har en separat linje til TV – altså at der i fiberboksen er to (eller flere) RJ45 stik hvor af et er til TV og et andet er til Internet – derfor kan hun køre med en vilkårlig router.

     Hos profiber er det én port til både TV og internet (i vores og mine svigerforældres), og det stiller nogle krav til routeren som DIR-655 ikke kan klare.

     Svar
 6. Thomas

  Jeg kan ikke få hul på tv gennem min 655…
  Jeg har statisk ip, kan det være noget med det at gøre mon?
  Den ip du nævner i løsningen:192.168.15.1 hvor kommer den fra?
  Den mac adresse du tager fra den gamle (dårlige waoo router) hvor indsætter du den i konfigurationen på 655?

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.