Profiber.dk TV med egen router – fortsat

Nå det viste sig at min løsning måske var en lille smule hurtig.

Hvis strømmen har været taget på Tilgin TV boksen, så har det problemer med at få forbindelse med Profiber’s TV gateway. Løsningen er at man lige midlertidig kobler TV boksen samt internet forbindelsen over på Linksys routeren fra Profiber og så snart den har fået forbindelse og kanalerne er fundet, så kan man godt flytte internet og tv over på egen router (der skal understøtte Multicast/IGMP).

Husk at Profiber routeren og din egen router skal have klonet samme MAC adresse, ellers kommer du til at skulle vente i små to timer for at der bliver lavet en opdatering af MAC adressen ved Profiber.

2 tanker om "Profiber.dk TV med egen router – fortsat"

 1. Karsten

  Det her har jeg simpelthen brugt så uendeligt meget tid på at reklamere over til både Profiber og Østjysk Energi som jeg har mit profiber igennem.
  Deres Routere kører perfekt med både internet +tv +telefoni hvis man har et 15/15Mbit abn.
  Men lige så snart jeg fik muligheden skiftede jeg til deres 50/50Mbit og så var balladen der, man får kun hastigheden hvis man går udenom router og direkte med kabel i fiberboksen. Kommer routeren imellem kan den knapt tåle trafik over 20-30Mbit før et gevaldigt pakketab eller andet gør at det hele hakker osv. Desuden kan man godt glemme at se tv samtidigt, det bliver et slideshow istedet for bevægelige billeder, og routeren skal nulstilles bagefter hvis man skal bruge IP telefonen, den låser nemlig også nogle gange.

  Profibersupporteren jeg snakkede med om problemet indrømmede blankt at deres routere ikke kan køre 50/50Mbit og at de måske allerede til Januar kommer med en ny router som skulle løse problemet fra samme producent som deres tv box kommer fra. Men igen er det "kun" en 100Mbit router – så jeg tvivler stærkt på at det løser alle problemerne. Jeg tror nemlig at det er de hurtigere chip i gigabit routerne der skal til for at få tingene til at glide.

  Så jeg er meget spændt på om du kan få tingene til at køre med din D-Link DIR-655 router, og om du laver en beskrivelse af løsningen så vi andre kan låne af din erfaringer med det.

  /Karsten

  Svar
 2. Michael

  Efter at have fulgt din vejledning til at få Profiber TV boksen til at køre på Dlink DIR-655, som jeg også bruger, har jeg alle kanelerne kørende, men i forbindelse med at jeg skifter internetforbindelsen og TV boksen fra Linksys routeren til Dlink routeren, så mistede jeg EPG og info om titler på udsendelserne.
  Har du samme problem, eller har du alle disse oplysninger også, efter at have skiftet til Dlink? Det tyder på at boksen ikke får internet, men kun har kanalerne.
  Jeg har slået Multicast til i Dlink routeren, også før jeg skiftede TV boksen over på den. MAC adresser er klonet, det eneste der er anderledes hos mig, end i din beskrivelse er at begge mine routere hedder 10.0.0.1, i stedet for 192.168.15.1
  Har du et bud på hvordan jeg får de data, som kommer fra internettet opdateret på TV boksen?

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.