Orangogate bliver nu til en retssag

(orango.nu overtagelse af orango.dk)

Siden det kom frem at Peter Veileborg var blevet tvunget af Klagenævnet For Domænenavne, til at skulle afstå sit domæne gennem knap 10 år til et nystartet firma, der har valgt at kalde sig det samme som Peters domænenavn.

Klagenævnet havde vejet de kommercielle hensyn meget højere end det faktum, at Peter havde brugt domænet til sine private mails igennem 10 år. Resultatet er, at man giver ham en meget kort frist til at overdrage domænet, uden hensyntagen til hvor lang tid det kan tage at reetablere en helt ny identitet på nettet.

Men lørdag d. 28/11-09 sendte Peter Veileborg en mail (samt post på hjemmesiden: http://www.orangotilbage.dk/) ud til de personer der har vist interesse i at støtte ham igennem en evt. retssag med ordlyden:

“Jeg har efter lange overvejelser besluttet at det er i manges interesse at får prøvet denne sag ved en domstol.

Der bliver en retssag !!!!!

Nærmere info følger så snart jeg ved mere om hvor og hvordan osv. og hvor man kan donere penge til sagen.

Det vider forløb kan følges på www.orangotilbage.dk” (orangotilbage.dk er ikke længere aktiv)

Dette er godt nyt for de private domæneejere i Danmark, da de seneste kendelser fra klagenævnet viser at de personer der sidder i det nævn ikke har interesse i at forsvare privates ret til også at eje et domæne, og sikre dem mod at firmaer kan finde på navne og gennemtvinge overtagelser.

Det at sagen bliver taget op til en højere instans, kan også være springbrættet for at omtalen hæver sig fra kun at være på newz.dk eller comon.dk (hvordan kan det være at version2.dk og Computerworld.dk slet ikke har været aktive i denne sag?).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.