Orango.dk skal alligevel ikke skifte hænder

http://www.version2.dk/artikel/13763-orango-peter-vinder-domaene-tilbage-uden-kamp
http://new.czar.dk/?p=583

Hvad der er en lille sejr for Peter Veileborg, er stadig et risikofyldt område for andre. Peter var så heldig at det firma (http://www.orango.nu) som ville overtage hans identitet har opgivet, da de sikkert ikke har ressourcerne til at kunne gennemføre en lang retssag, som ville stille dem i et endnu dårligere lys end de står i allerede nu.

Det at det nu ikke kommer for en dommer gør at det stadig er det vildevest hvor de stærke med pengetanken kan tryne de små, som ikke har taget domænenavne i ond tro eller har forsøgt at skabe navne forvirring.

Havde det kommet for en dommer, så kunne det være med til at sikre privates digitale identitet på nettet. For et domæne i dag er ikke bare en hjemmeside det er: mail, software registreringer, forum registreringer, kanaler for sikret kommunikation mellem en privat og det offentlige osv.

Da Peter i første omgang havde mistet sit domæne havde klagenævnet ikke taget stilling til andet end hvad de kunne se i deres browser – og det er skræmmende at jurister og dommere, som er en del af klage ankenævnet ikke kan se at hele den kommunikation der er opbygget af Peter igennem de år han har haft brugsretten til sit domæne, med et bliver overdraget ukritisk til 3. part.

Jeg tvivler på at Datatilsynet vil have samme syn på datasikkerheden som de glade amatøre i klagenævnet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.