Mini anmeldelse af WiMP fra Telenor

Jeg har mit mobil abonnement ved telenor.dk (tidligere Sonofon), og de har for kort tid siden lanceret WiMP, som er en ny musik streaming service. Hvis man har mobil og mobilbredbånd ved dem, så kan man teste det gratis i 6 mdr., herefter koster det dkk 49,- pr md.

Hvad får man?

Umiddelbart kan man måske blive en lille smule skuffet når man starter det, for man kan ikke downloade musikken til ens mobil/mp3 afspiller, men ok det kan man reelt heller ikke ved TDC Play (TDC play kræver at telefonen understøtter bestemte formater, så det er ikke muligt at få det over på en iPod/iPhone – ja dvs det kan man godt men så skal man ud i at bryde kryptering og det sekund det tager kan jo blive til mange minutter :-))

Men man får en klient som virker på alle platforme som kan afvikle Adobe Air applikationer – og når det er klaret, så har man adgang til knap 6 mio. musiknumre. Umiddelbart lyder det til at lydkvaliteten er ganskefornuftig – mit utrænede øre kan ikke høre forskel på WiMP og så en høj kvalitets MP3.

Har man en Android telefon kan man hente en app til den så man har musikken tilgængelig på farten – jeg har ikke testet dette endnu, men jeg kunne forestille mig at man nok her ville være bedre tjent med MP3’er da streamingen vil kræve at man altid har fornuftig dækning. Der skulle efter sigende også være en iPhone version på vej.

Vores egen streaming af streaming

På vores hjemmekontor har vi installeret WiMP på min iMac, og har samtidig købt programmet AirFoil, som giver mulighed for at streame fra en computer til en Airport Express (virker også på Windows). Vi har vores Airport Express sat op i køkkenet til vores DAB radio, som nu pludselig har fået en hel del ekstra numre tilgængelig. Den eneste ulempe er at man skal lige et smut ind på kontoret for at skifte nummer, men hvis man har lavet en lang playliste på WiMP så er det måske ikke så slemt…

Er det pengene værd?

Hvis man gerne vil lytte til musikken på ens MP3 afspiller så er WiMP ikke det man skal bruge penge på, men vil man gerne have en masse musik til rådighed i hjemmet i nogenlunde kvalitet så vil jeg mene at ja så er det pengene værd.

Har man et TDC abonnement på internet, så vil jeg dog mene at man skal beholde TDC Play (og hvis man har Windows). Har man som os ikke TDC internet (vi har profiber), så er det værd at overveje (hvis man har nogle Telenor produkter).

Men lige nu er vi på starten af vores prøve abonnement, så over de næste 6 mdr vil jeg så se efter om det er noget vi vil blive ved at abonnere på.

4 tanker om "Mini anmeldelse af WiMP fra Telenor"

 1. John

  128 Kbit (TDC) vs 256 Kbit (WiMP) er en del forskel.
  Har begge, og kvaliteten er langt den bedste i WiMP.

  Svar
 2. Peter Binderup

  Ja jeg må indrømme at jeg syntes at det fungerer ret godt med WiMP. Udvalget er ok, og jeg syntes at der tit kommer nyt materiale til.

  Svar
 3. Anita Barner

  Hej Peter,

  Har forgæves forsøgt at få svar fra Telenors kundeservice. Men jeg kan stadig ikke finde ud af, hvordan jeg får musikken fra playlisten på min bærbare over på mobilen ??? Nogen erfaring at videregive? WiMP er købt til mine piger for at de kunne få adgang til musik på mobilen.

  Mvh. Anita

  Svar
 4. Peter Binderup

  Hej Anita

  Jeg har desværre ikke prøvet med at flytte det over til mobil – de har endnu ikke deres iPhone app klar endnu (den skulle vist være på den norske app store, men altså ikke den danske endnu).

  /Peter

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.