Waoo IPTV via router med dd-wrt

Jeg har tidligere beskrevet hvordan vi har brugt en anden router end den Profiber/waoo har leveret til os. Det har været en fin løsning, men jeg har altid syntes at det var en lidt omstændig løsning hvor setup’et har været afhængig af to selvstændige komponenter.

Det tidligere setup har været bygget op med en D-Link DIR-655 router, som er en fantastisk router med gigabit porte både på WAN og på LAN og en ReadyNAS DUO, hvor vi har mulighed for at installere en masse plugins eller linux programmer. Desværre kan den (routeren) ikke flashes med dd-wrt eller tilsvarende. Så for at få den til at virke med Profiber/waoo ip tv har det været nødvendig at slå DHCP fra i routeren og installere dnsmasq på vores NAS, som så har kunnet sørge for at Tilgin TV boksen kan tjekke firmware og komme videre i boot efter den har været uden strøm.

I forbindelse med en opdatering af vores NAS, hvor der var stor sandsynlighed at dnsmasq skulle opsættes igen (ikke nogen stor proces men alligevel), begyndte jeg at se efter alternativer. Jeg fandt frem til at NetGear’s WNR3500L var et rigtig godt bud på en router der ville matche vores behov for at kunne se TV uden de problemer der er kendte ved Profibers valg af enten Linksys eller Tilgin router.

WNR3500L er en router hvor firmaet bag (NetGear) gør meget ud af at det er en åben platform, og hvor man opfordrer til at eksperimentere med andre firmwares. Der er et aktivt community til Netgears åbne routere, hvor man kan finde vejledninger og firmwares der er forberedt til deres routere.

Forbered til dd-wrt

Når man først får fat i WNR3500L, så er den leveret med en skrabet firmware der ikke umiddelbart lyser af at være frontend til en kraftig router, men heldigvis kan man relativt nemt ændre den til at køre med dd-wrt eller andre alternative firmwares.

Jeg har valgt at køre med dd-wrt, da det umiddelbart var der er mest aktivitet omkring på http://www.myopenrouter.com/

“Desværre” kan man ikke bare hente en dd-wrt firmware og så uploade den til routeren. Af en eller anden årsag kan routeren ikke acceptere firmwares der har fil endelsen .bin men kun .chk – heldigvis er det dog en relativ smertefri proces at få routeren gjort klar. På community sitet er der en vejledning der fint forklare hvordan man først installere en midlertidig firmware, og herefter flasher med den rigtige dd-wrt firmware.

Opsætning til ip tv

Når routeren er opdateret med dd-wrt er vi klar til at konfigurere den til at spille sammen med Tilgin TV boksen.

Tidligere havde jeg sat vores netværk til at køre med 192.168.15.1 som værende vores gateway, og da jeg har nogle enheder med fast IP adresse på det interne net, så var det nemmest at jeg skiftede ipadressen på routeren fra 192.168.1.1 til 192.168.15.1. På billedet (klik på billedet for stor version) herunder har jeg også angivet Opendns.com som vores DNS servere, dette er ikke nødvendigt, men deres DNS servere er typisk bedre end udbyderens.

Herefter kan det måske være nødvendig at genstarte routeren og opfriske din computeres IP adresse så den får en adresse der starter med 192.168.15.x

Vi skal nu ind i faneblader “Services” og indtaste en enkelt oplysning under DNSMasq rubrikken

Til sidst skal vi lige åbne op for multicast i firewallen, og det sker under fanebladet “Security”

Herefter skulle opsætningen være klar til at IP TV boksen kan genstarte uden problemer, og går man fra Linksys routeren eller Tilgin routeren, så vil man måske endda opleve at kanal skift sker noget hurtigere end før.

Hvis man har behov for at kunne tilgå “Start forfra” eller TV on Demand, så har jeg måttet erfare at jeg har været nødt til at sætte TV boksen til at være i DMZ.

Man sætter Tilgin tv boksen i DMZ ved at finde dens IP adresse under “Status” -> “Lan”. Den adresse kan man så sætte ind i “NAT/QoS” under DMZ. Det kan være en fordel at give Tilgin boksen en statisk ip adresse. Da der ikke i Tilgin boksen er en indstilling for fast IP adresse, så klares det ved at lade Routeren give en “Static Lease” – dette gør man under “Services” hvor der er en formular til “Static Lease” under “DHCP server”

36 tanker om "Waoo IPTV via router med dd-wrt"

 1. Max Thrane

  Hej Peter 🙂

  Ved du om Netgears WNDR3700 router kan flashes på samme måde med dd-wrt så man kan bruge multicast? Sidder nemlig med Waoo 60/60 + TV og jeg er godt nok træt af deres Linksys routere der leverer max 20Mbit over Wi-Fi.

  De bedste hilsner, Max

  Svar
 2. Peter Binderup Forfatter

  Der er nogle posts på myopenrouter.com, som snakker om at det er muligt, men der er ikke nogle downloads til den. Der er dog flest posts om WNR3500L og dd-wrt.

  Svar
 3. Max Thrane

  Downloads fandt jeg her. Jeg har nemlig den router stående hjemme og var ellers ved at sende den tilbage da den ikke kan læse min 3Tbs ekstern HDD (igennem USB) korrekt, men ville lige give den sidste chance og vil egentlig beholde den HVIS multicast var mulig på den.

  Svar
 4. Peter Binderup Forfatter

  jeg må indrømme at jeg faktisk ikke testede det efter – jeg skiftede til dd-wrt 5 minutter efter jeg havde koblet den til 🙂

  Jeg har dog haft lidt problemer med at få WIFI til at spille med iPhone/iPod Touch, men jeg vil skyde på at det bare er fordi at de fra myopenrouter.com har sat indstillingerne lidt får voldsomme, men det er nu heller ikke det større problem da jeg bruger en Airport Extreme som AP.

  Svar
 5. Kennet

  Vil man kunne lave samme nummer med en WNDR3700? Overvejer at anskaffe den. Vil bare være sikker på at kunne køre IPTV fra Profiber gennem den uden at det trådløse går ned.

  Svar
 6. Peter Binderup Forfatter

  @Kenneth

  Max Thrane har postet et link til DD-WRT hjemmesiden hvor du kan læse mere om WNDR3700 og DD-WRT og det ser umiddelbart ud til at det virker, men da jeg ikke selv har en kan jeg ikke love noget.

  Men jeg har som jeg også har skrevet i et nyt post indlæg valgt at bruge Tomato firmwaren i stedet for, og jeg kan bedre li den – den er meget mere overskuelig. Om den så virker med 3700 ved jeg ikke.

  Svar
 7. Kennet

  Har kunnet læse mig frem til, at det nok skulle kunne virke med IPTV på den, så er det bare spørgsmålet hvilken firmware der skal på. Er bare stadig nervøs for at det trådløse net går helt knæ, selv man ser IPTV via kablet net.

  Svar
 8. Peter Binderup Forfatter

  Jeg kunne ikke se at det skulle give noget problem med det – jeg har ikke problemer med at maks belaste WIFI eller internet samtidig med at der bliver set TV.

  Jeg kører primært wifi gennem en airport express, men har testet via routeren og det gav ikke nogle problemer.

  Svar
 9. Morten

  Hej Peter

  Kanon gennemgang af dd-wrt og waoo.

  Jeg har for ca. 1 år siden fået installeret fibernet gennem Energi Fyn og kan ikke helt få det til at passe samme rent fysisk det du skriver.

  Min fiber ender i en boks på væggen hvor der bare står Energi Fyn på. Den boks har 5 switch porte (A-E) og jeg har fået at vide at port C skal gå til TV boksen (motorola) og resten af portene er til “almindeligt” internet. Jeg har så min W3500L med DD-WRT i port D.
  Jeg kan få routeren på nettet med samme eksterne IP ligegyldigt hvilken port jeg bruger, men jeg kan kun få TV boksen til at vise TV i den rigtige port.

  Så mit gæt ville være at jeg skulle sætte WAN porten i routeren til port C i den på væggen og så TV boksen i routerens switch port. Det kan jeg bare ikke få til at virke. Boksen får en IP fra routeren, men får ikke loadet portalen og står bare og “blinker” ved sidste opstarts konfiguration.

  Virker det du skriver kun til et bestemt profiber setup, er det mig der ikke gør det rigtigt eller har du andre ideer til hvad der sker?

  Jeg har set flere af dine indlæg på recordere.dk, men syntes ikke jeg kan finde nogen andre der nærmer sig en beskrivelse af hvordan man gør.

  Mvh Morten

  Svar
 10. Peter Binderup Forfatter

  Hej Morten

  Der er forskel på de forskellige udbydere og hvad de har af bokse. Dem de indtil videre har sendt ud ved profiber (du kan se på profiber.dk hvem der var med i det samarbejde), der er der kun et net stik, som man så kører over til en router. Jeg vil skyde på at mange af de indlæg du har set på recordere.dk er skrevet af tidligere profiber kunder.

  Jeg har dog på vandrørerne hørt at der komme en ny type bokse ud som minder om den du har (i profiber områderne). Altså hvor der er indbygget router i fiberboksen med gigabit porte, men mig bekendt er de ikke begyndt at bruge dem endnu.

  Svar
 11. Morten

  Hej igen

  Okay, tak for svaret.

  Jeg har imidlertid fået det til at virke.

  Jeg har dog det problem at resten af netværket bliver ubrugeligt mens der streames TV. Både med kabel og trådløs.

  Jeg har også en wnr3500l router og kører med “mega” build’et af dd-wrt. Hvilken version bruger du? Har du ikke samme problem?

  Jeg har fundet en vejledning til at lave noget vlan og fjerne wireless fra lan vlan’et, men det understøtter wnr3500l’en ikke pga. chipsettet så vidt jeg kan forstå.

  Svar
 12. Peter Schmidt

  Hej
  Er du stadig godt tilfreds med din router WNR3500L til brug ved Profiber ?
  Kører IPTV osv. fornuftigt bagved.
  /Peter

  Svar
 13. Peter Binderup Forfatter

  Hej Peter

  Ja vi kører stadig med WNR3500L og er rigtig godt tilfreds med det. Dog ikke med dd-wrt som firmware, men med Tomato firmare (jeg syntes Tomato er mere simpel og hurtig at navigere rundt i – men basalt set kan de det samme).

  Jeg er så tilfreds med den at jeg har købt to hjem til mine svigerforældre som snart får fiber installeret. Den ene skal køre som router og den anden som wireless ethernet bridge.

  TV delen funger upåklageligt hvis man følger min beskrivelse ovenfor i artiklen, eller i artiklen om Tomato firmware. Boksens hastighed til at skifte mellem kanalerne er som de digitalbokse nu en gang er – ca 1 sekund om at skifte kanal.

  Jeg oplever slet ikke at TV signalet hakker (på SD eller HD) selv om jeg downloader/uploader for fuld skrue. Dog kan det hakke lidt under On Demand hvis man presser linjen, dette skyldes at On demand tilsyneladende ikke kører på samme måde som TV kanalerne, men som almindelig TCP/IP trafik. Dette ville man nok kunne klare ved at opsætte nogle regler i QOS indstillingerne i routeren.

  Svar
 14. Espen

  Hej Peter.

  Den ip du skriver i Dnsmasq’en, er det den ip du er tildelt fra din leverandør eller hvordan???

  På forhånd tak fro en god beskrivelse.

  Svar
 15. Peter Binderup Forfatter

  Hej Espen

  Det er en IP adresse folk på Recordere.dk har fundet frem til ved at “sniffe” hvilke porte TV boksen fra Tilgin tager fat i mens den starter op.

  Så vidt jeg har forstået er det en adresse den bruger til at tjekke efter om der skal installeres ny firmware på TV boksen. Man kan bruge programmer som Wireshark til at lytte til hvilke data pakker der bliver sendt rundt på et netværk, og det er på den måde at adressen er fundet frem.

  Svar
 16. Simon

  Hejsa

  Så du skrev du har en apple extreme router. Kan man bruge den til at få adgang til iptv? Jeg kan godt se alle kanalerne via vlc når jeg trækker kabel direkte fra fiberboks til pc men ikke igennen apple routeren

  Svar
 17. Peter Binderup Forfatter

  @Simon: Hvem er din udbyder? Der er nogle af udbyderne der har separate porte til IPTV i de fiberbokse de sætter op. Jeg er kunde via Østjysk energi, og her er der et stik til det hele, så der stiller det det krav til din router at det understøtter IGMP multicast, hvilket Airport Extreme/express desværre ikke gør.

  Det er derfor at jeg har en Netgear WNR3500L som min router, og så kører jeg min Airport Extreme som WIFI Access Point (grundet bedre placering af enhed samt generelt større sende styrke)

  Svar
 18. Danny Outzen

  Hej Peter.

  Da den gamle linksys router stod af i sidste fredags tordenvejr, har jeg købt en ny router.
  Det er en Netgear N900 WNDR4500, som har igmp. Men kan ikke få tvboksen til at virke.
  Jeg har iptv ved Waoo/Tre-For.

  Er det fordi jeg skal ind og konfigurer routeren ? Må indrømme at jeg ikke har voldsomt meget forstand på det.

  Svar
 19. Danny Outzen

  Har ikke konfigureret den med nogen af dem, da jeg egentlig regnede med at det firmware eller hva det nu hedder som er i den, burde være godt nok ?

  Svar
 20. Danny Outzen

  Okay.

  Må se om jeg kan finde ud af at få installeret tomato på så via din guide. Kan se at dd-wrt ikke umiddelbart har en version til min router ?

  Svar
 21. Danny Outzen

  Hmmm, det er godt nok lidt for avanceret til at jeg kan finde ud af det.

  Må vel vente på en officiel version.

  Svar
 22. Heino Walther

  Hej Peter,

  Tak for en god beskrivelse der vækkede min nysgerrighed, og efterfølgende indkøb af en Netgear WNR3500L v2, og TomatoUSB blev hurtigt installeret uden problemer…
  Jeg har dog et par spørgsmål… jeg har et problem med menuerne i min Tilgin Box… rebooter jeg den, kan jeg få dem frem, men efter lidt tid virker de ikke længere… dvs. de bliver ikke vist, men virker som om de “kommer frem…” dvs. trykker jeg f.eks. Menu, så kan jeg ikke skifte kanal.. trykker jeg så menu igen (for at fjerne menu’en), kan jeg igen skifte kanal… Er det et problem du har set?
  Måske jeg har glemt noget i mit setup?

  Men hvad værre er, så hakker mit TV når jeg belaster mit internet med f.eks. torrent downloads eller news download… så jeg er nød til at begrænse det til omkring 3 MB/sek.

  Min linje er en 60/60, men jeg kan typisk godt hente med over 10 MB/sek. hvis jeg presser lidt på…
  Jeg har 2 IPTV bokse i mit setup. Jeg kan se at de bruger 1-2MB/sek. alt efter om det er en HD kanal eller ej… ser jeg samme kanal på begge TV bokse, er den “smart” nok til kun at udnytte samme stream… unicast vil jeg mene det er… Men ser jeg f.eks. 2 HD kanaler, kan den sluge op til 4MB/sek. hvilket jo er ca. 40Mbit ud af mine 60Mbit.. (som jo nok er 100Mbit når det kommer til stykket)…

  Men jeg kan altså sagtens få mit TV til at hakke ved at downloade lidt… gør jeg noget forkert? og bruger du stadig samme setup? Kunne måske være at hvis man har en 30/30Mbit linje, at der så er mere “plads” til IPTV ???

  Min udbyder er Profiber/Trefor/Waoo…

  Håber på lidt sparing 😉

  /Hieno

  Svar
  1. Peter Binderup Forfatter

   Hej Heino

   mht. Tilgin boksen og dens underligheder. Det kan være at du skal prøve at sætte den ene af dem i DMZ og se om det løser problemet på den pågældende TV boks. Vores TV boks opfører sig anderledes end mine svigerforældres, på trods af at det er samme model og netværket er sat op på samme måde.

   Jeg har ikke på vores netværk bemærket problemer med at signal hakker når vi maksbelaster lininen i down-/upload – dog kan der ved torrents og usenet download skabes en masse “støj” hvis man tillader for mange connections til ens netværk. Så i stedet for at se på at begrænse hastigheden, så se om du ikke kan styre antallet af connections i stedet for.

   De TV bokse du har kører signalet igennem forskellige hubs/switches under deres færd fra router? Det kan også være at der lå et problem i kablingen?

   Svar
  1. Casper

   Installerede ddwrt og fik det sat op og det virker. Dog laggede det mit wifi meget. Så blokkerede multicast stream til ath0 og ath1 (wifi interfaces) med ebtables.

   Svar
   1. admin

    En god måde at forhindre det på, er at se nærmere på at få dit netværk delt op i vlans.

    Men vælger du at køre Tomato firmware, så er der en indstilling der forhindre at multicast drukner dit wifi.

    Svar
    1. Casper

     Ja men med ebtables kører det hele med samme ip’er men tænkte godt på at sætte vlans op et til ip tv og et til de sidste 3 rj45 porte og wireless ?

     Svar
 23. Heine

  Hej,
  Jeg prøver at få mit tv signal fra Waoo ind i dvblink softwaren på min hjemmeserver.
  Men jeg mangler en playlist fil. Hvor får den denne fil fra?

  //Heine

  Svar
  1. Peter Binderup Forfatter

   Man kunne tidligere finde den via waoo.tv siden, men om den er der mere skal jeg ikke kunne sige.

   Jeg kan dog godt sige, at bliver der postet en her på siden vil den (og posten) blive slettet.

   Svar
 24. Kristian

  Hej Peter,

  Fin hjemmeside. Dit arbejde ser rigtig spændende ud.
  Mine forældre har lige fået waoo og har to tv langt fra hinanden. Der står allerede en anden TP-link router tæt på det andet tv, der er forbundet til waoos router. Jeg kunne godt tænke mig at forsøge mig med din løsning.

  Udover dd-wrt, er der er nogle særlige krav som routeren skal opfylde førend den er egnet til at være bro mellem waoos router og tv’et? Og gælder dette stadig i 2017?

  Vh
  Kristian

  Svar
  1. Peter Binderup Forfatter

   Hej Kristian

   Jeg ved faktisk ikke om denne løsning virker mere, men jeg ville tro at den nok skulle da jeg ikke tror at de skifter for meget rundt på deres TV opsætning, men ud fra din forklaring er det måske slet ikke nødvendigt.

   I dag bruger jeg deres Tilgin router hvortil jeg har koblet to af deres MESH enheder. Vi har kun én IPTV boks, og til den har jeg ført et skærmet CAT-6 kabel over vores loft fra kontor til stue, resten af vores enheder er koblet på via det trådløse MESH net.

   Vi har et ekstra TV koblet på, men det bliver styret via en Apple TV hvor vi så har DR app’en samt TV2 Play app’en.

   Men hvis du har en Waoo router og har sat en anden router på, så burde du kunne nøjes med at sætte TP routeren til at være i bridge mode, så kommer du ikke til at have et dobbelt netværk, som kan gøre livet mere besværligt end godt er. Ellers overvej Waoo’s MESH enheder.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.