Waoo IPTV med Tomato Firmware

Jeg har fornyeligt beskrevet hvordan jeg har brugt dd-wrt til at styre vores setup herhjemme i stedet for den standard router Profiber (Østjysk energi / Waoo.dk) giver med.

DD-WRT er en yderst kompleks firmware, der giver ens router egenskaber, som man ellers kun ville finde i meget store routere beregnet til større virksomheder.

myopenrouter.com blev jeg dog lidt nysgerrig over en anden firmware, Tomato, som indeholder mange af de features som DD-WRT har, men hvor det er præsenteret på en noget mere overskuelig måde, og med et interface der er noget hurtigere at arbejde med end dd-wrt.

Det vigtigste for vores setup er at der er understøttelse af dnsmasq i firmwaren, og det er der både i dd-wrt og tomato. Så umiddelbart skulle der ikke være nogle problemer i at anvende den sammen med Profiber/Waoo IP TV.

Når firmwaren er blevet flashet, så anbefaler de forskellige guides at man laver en 30-30-30 reset af routeren (hold reset knappen inde i 30 sekunder mens routeren er tændt – tag strømmen men behold reset knappen inde i 30 sekunder, tilslut tilsidst strømmen mens reset knappen stadig bliver holdt inde i yderligere 30 sekunder. Så med andre ord hold reset knappen inde hele tiden).

Selve opsætningen er relativ simpel for at få IP TV til at virke.

Basic network

Tomato Basic network

Klik for stor udgave

Under “Basic” -> “Network” kan man have opsætningen som på billedet. Bemærk at jeg har valgt at bruge 192.168.15.1 som routerens IP adresse. Grunden til at jeg ikke bruger standard 192.168.1.1 som adresse skyldes mit tidligere setup hvor Profibers standard Linksys router (routeren fra helvede) netop havde 192.168.15.1 som adresse, og jeg har baseret de enheder jeg har med fast IP adresse til at køre på det net.

Jeg bruger OpenDNS som min DNS udbyder, da jeg foretrækker at have en udbyder hvor staten ikke tvinger dns blokeringer igennem (dette er en princip sag da DNS blokering, efter min mening, kan sammenlignes med stats censur og dermed er ulovlig jfr. den danske grundlov: §77 “Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingen sinde på ny indføres.”).

Advanced DHCP

Tomato firmware dnsmasq

Klik for stor udgave

Tilgin IP TV boksen har brug for en alternativ dhcp indstilling for at kunne tjekke efter om der er opdateringer til den, og kan den ikke tjekke for dette, ja så virker tv’et ikke.

Indtast: dhcp-boot=,,87.104.255.7 som vist på billedet – dette sørger for at TV boksen vil boote op igen hvis strømmen har været taget på den.

Firewall

Tomato firmware firewall

Klik for stor udgave

Husk at tillad Multicast, ellers kommer der ikke data igennem til TV’et – husk desuden at hvis der er koblet en switch mellem router og TV boksen, så skal den også understøtte multicasts.

DMZ

Tomato firmware dmz

Klik for stor udgave

Jeg har desuden oplevet at hvis jeg ikke sætter Tilgin boksen til at være i routerens DMZ, så virker “Start forfra” ikke (man man sikkert nøjes med at sætte noget portforwarding op, men jeg ved ikke helt hvilke der benyttes til On Demand delen).

Bruger man ikke den funktionalitet så er man faktisk færdig med opsætningen, og det kan være en god idé at slukke for alt netværksudstyr, genstarte routeren, og når den er oppe igen, så starte de forskellige enheder på netværket så de kan få de rette adresser.

Tilgin Fast IP

For at give Tilgin boksen en fast IP adresse så klares det via “Status” -> “Device List”, her finder man TV boksens MAC adresse lige under adressen er der et lille link der hedder “Static” på den side man kommer frem til har man mulighed for at sørge for at den altid får den samme IP adresse, når den henter en DHCP adresse. Bemærk at det er god skik at give den en adresse, som ikke er mellem det interval andre DHCP enheder deles om (routeren tildeler adresser mellem 192.168.15.100 til 192.168.15.150), så jeg har valgt at give den adressen 192.168.15.99

43 tanker om "Waoo IPTV med Tomato Firmware"

 1. LordNam

  Kan se på dit screenshot af OpenDNS – at den sekundære DNS server ikke stemmer – jfr. http://www.opendns.com/ er IP adresserne på OpenDNS serverne flg.

  208.67.222.222
  208.67.220.220 (du havde angivet den sekundære som (208.67.220.222).

  Bare lige en observation 🙂

  Svar
 2. Pilbro

  Hej Peter

  Det er da kanon! Har netop købt mig en Netgear WNR3500L og fulgt din vejledning.
  Men Tomato i version 1.28.7440 K26 (19. januar 2011) piver når man indtaster dhcp-boot=,,87.104.255.7 i dnsmasq.
  Men da jeg slet ikke bruger min TV boks, men kører det hele igennem MediaPortal betyder det ikke umiddelbart noget for mig.
  Synes også at have problemer når jeg indtastede samme DNS som du angiver fra opendns, så jeg gik over til waoo’s dns.

  Tak for vejledningen!

  Svar
 3. Peter Binderup Forfatter

  @Pilbro

  Hvad kommer med med af fejlmeddelelser? Eller sker der ikke noget med TV boksen?

  Svar
 4. Pilbro

  Jeg har efterfølgende prøvet at skrive dnsmasq’en ind igen og nu spiller det, jeg må have fået et dårligt tegn eller noget med.
  Jeg har også sat TV boksen til og det spiller også.

  Den trådløse del, driller dog lidt, den er sat opsom access point med WPA / WPA2 Personal + AES security, men hver gang en klient connector, smider den forbindelsen, så jeg har disabled den del pt.
  Den gav ikke nogen log entries.

  Performance er også fin min 60/60 forbindelse ligger omkring 65/65 når jeg måler.

  Svar
  1. Per Kilstrand

   Hej Gutter

   Jeg kan heller ikke få det trådløse netværk til at virke,med Tomato ver. 1.28.9054 har i fundet en løsning?

   Jeg har heldigvis et access point liggende, så den må lige igang, så jeg undgår at blive slagtet af fruen.

   TV on Demand virker heller ikke trods flueben i enabel DMZ, har i nogle forslag til forbedring på det punkt.

   Tilgengæld kører der perfekt HD TV på 3 skærme i øjeblikket

   Svar
   1. Peter Binderup Forfatter

    Mht det trådløse, så har jeg ikke brugt det. Jeg har en Apple Airport Extreme hvor jeg køre Time Machine backup på, så den kører som mit Access punkt. Desuden er det min erfaring at iPhone og/eller iPod touch har det bedst med Apple Wifi, så derfor bruger jeg den.

    Det kan dog være at den fra start af er sat til at være lidt for aggressiv i sin WIFI opsætning (WNR3500L) – Jeg mener at have læst mig frem til at de fra start af er sat til at booste signalstyrken, så måske du skal sænke det lidt inde under WIFI indstillingerne.

    Har du husket at angive din TV boks’s IP adresse sammen med fluebenet i DMZ? Det kan være en fordel at du tildeler din TV boks en statisk IP adresse, som beskrevet ovenfor (det sidsts punkt i blog indlægget).

    Svar
    1. Allan Lauridsen

     Jeg har fundet dette fra recordere.dk… Hvis man har 2 tv-bokse og gerne vil bruge on.demand:

     Omkring Start forfra og TV On Demand er der en regel i min Linksys Router som Jeg har lagt mærke til under: Port Range Triggering (fanen ved siden af port forwarding)
     Der står VOD trigger range 554 to 554 og forward range 1214 to 1214.
     Dvs når tv-boksen åbner port 554 fra indersiden af firewallen bliver 1214 åbnet udefra indtil den.

     Har man kun en tvboks burde det virke bare at åbne 1214 i firewallen til tvboksens ip, det er vel bedre end at sætte den i DMZ’en. Det eneste der er smart ved Port-triggering er at det fungerer uanset hvilken ipadresse tvboksen(e) har på lokalnettet.

     Svar
 5. Peter Binderup Forfatter

  Jeg må indrømme at jeg har ikke brugt den trådløse del overhovedet, men det skyldes at jeg har en Airport Extreme, som virker perfekt sammen med vores Airport Express som kører lyden til vores radio i køkkenet.

  Svar
 6. Per Kilstrand

  Hej Peter
  Jeg har med stor interesse læst din blok, da jeg er godt træt af skulle genstarte Profiber`s Tilgin router mindst en gang om dagen, for at kunne se tv nogen lunde hakke frit.
  Så jeg besluttede mig staks for at købe en Netgear NWR3500L Router som jeg vil prøve med den omtalte Tomato firmware.
  Men men, da jeg skal til at bestille dukker der 2 forskellige Netgear NWR3500L op hos SHG, jeg har læst og sammenlignet, men er desværre ikke nok inde i kravene til ip tv, så nu håber at du vil fortælle mig hvilken jeg skal købe, på forhånd tak.
  WNR3500L-100PES eller WNR3500L-100GRS

  Svar
 7. Peter Binderup Forfatter

  Hej Per

  Jeg har lige kigget tilbage i mine bestillingsoversigt ved SHG og jeg kan se at det er WNR3500L-100PES jeg har bestilt.

  Jeg kan se at GRS modellen har en lidt hurtigere CPU, men mindre RAM. Hvad det har af praktisk betydning ved jeg ikke helt. Jeg kunne forstille mig at den større CPU kunne give et bedre resultat ved avancerede firewall indstillinger eller mediastreaming fra tilsluttet Harddisk, men omvendt den halve mængde ram kan også betyde at der skal bruges mere tid på ressource styring.

  Umiddelbart ville jeg vælge 100PES modellen – mere ram, marginalt mindre CPU og dkk120,- mindre i pris.

  Svar
 8. Allan Lauridsen

  Omkring Start forfra og TV On Demand er der en regel i min Linksys Router som Jeg har lagt mærke til under: Port Range Triggering (fanen ved siden af port forwarding)
  Der står VOD trigger range 554 to 554 og forward range 1214 to 1214.
  Dvs når tv-boksen åbner port 554 fra indersiden af firewallen bliver 1214 åbnet udefra indtil den.

  Har man kun en tvboks burde det virke bare at åbne 1214 i firewallen til tvboksens ip, det er vel bedre end at sætte den i DMZ’en. Det eneste der er smart ved Port-triggering er at det fungerer uanset hvilken ipadresse tvboksen(e) har på lokalnettet.

  Svar
 9. Alex Rasmussen

  Hej Peter

  Tak for dine fine guider til opsætning af egen router med Waoo Internet + TV.

  Jeg har købt mig en Netgear WNR3500L router og fulgt dine guider nøje. Internettet virker fint og TV boksen kan både starte op og køre kanalerne uden problemer, endda Start forfra og OnDemand uden brug af DMZ eller Trigger Range. Så der er kommet fuld fart på Profiber/NRGI Fibernet og IPTV.

  Men jeg har et stort problem, det gælder både DD-Wrt og Tomato firmwaren. Nemlig at når alt er sat op og netværket burde være klar til brug, så virker den trådløse del ikke. Netværksnavnet (SSID) kan alle enheder finde, men der kan som regel kun være logget 1 client trådløst på routeren af gangen med internetadgang, og andre gange kan man slet ikke logge på. Det sker også at man bliver logget på routeren, men så er der ingen internetadgang. Jeg benytter mig af WPA2 Personal TKIP / AES som kryptering.

  Kender du til problemet? – og har du evt. en løsning på problemet mht. indstillinger og/eller anden firmware.

  Du må også meget gerne sende mig din config fil til Tomato, så alt bliver indstillet korrekt.

  Det er samme problem som bliver beskrevet på: Windows Seven Forums.

  Håber du kan hjælpe mig.

  På forhånd tak.

  Svar
 10. Alex Rasmussen

  Hej Peter

  Nu har jeg fået min Netgear WNR3500L router til at køre sammen med TV boksen fra Waoo. Det hele køre fint, både internet og IPTV.

  Men jeg har et lille problem, som i princippet ikke har nogen betydning, men det undre mig.

  Når jeg sætter TV boksen på standby og den røde lampe/diode lyser, så stopper netværkstrafikken selvfølgelig. Men efter kort tid, et minuts tid cirka, kan jeg se der er netværksaktivitet igen. Det viser sig at TV boksen tænder af sig selv igen, selvom den lille røde lampe/diode indikere at TV boksen burde være på standby. Men når jeg tjekker efter på Tv’et, så køre alle TV programmerne som var den tændt.

  Hvad kan det skyldes? – og kan man løse at TV boksen ikke tænder/vågner af sig selv?

  På forhånd tak.

  Svar
 11. Peter Binderup Forfatter

  Hej Alex

  Vores TV boks gør det samme – det kom efter en opdatering for et stykke tid siden, så mit gæt er at den ikke har noget at gøre med routeren, men med tv boksen.

  Svar
  1. Alex Rasmussen

   Hej Peter

   Tak for dit svar.

   Det lyder meget muligt, for det er først her for nyligt problemet er opstået. Tror du der er en måde, hvorpå man kan få TV boksen til at lade være med at tænde/vågne af sig selv? – her tænker jeg især på WOL (Wake On Lan).

   Svar
   1. Peter Binderup Forfatter

    Jeg er ikke stødt på noget i TV boksens opsætning der giver mulighed for at slukke for TV boksen helt.

    Den eneste måde er måske indtil der kommer en rettelse, at koble en el spare skinne på – det gør dog så at det taget noget længere tid at starte TV boksen når man skal se TV

    Svar
    1. Alex Rasmussen

     Tak for dit svar.

     Så må vi bare vente på der kommer en opdatering/rettelse som retter op på problemet.

     Indtil problemet bliver løst kan man jo bare trække strømmen fra om f.eks. natten hvor man alligevel ikke bruger TV boksen.

     Svar
 12. Michael Finseth

  Hej Peter

  Jeg har tænkt mig at købe den omtalte netgear router, for jeg kan ikke få iptv i VLC til at virke gennem Waoo’s Linksys wrp400..

  Men jeg har telefon hos Waoo, så mit spørgsmål er om jeg kan sætte Waoo’s router (linksys wrp400) efter netgear routeren, så jeg stadig kan ha min fastnet telefon til at fungere….?

  Lige et spørgsmål mere, er det på nogen måde muligt at få iptv på computeren til at fungere via en WI-FI forbindelse..

  Mvh.
  Michael Finseth

  Svar
  1. Peter Binderup Forfatter

   Hej Michael

   Umiddelbart vil jeg tro at du godt kan koble den på og så lade Linksys routeren fungere som en VOIP adaptor – jeg har dog ikke selv erfaring med den opsætning. Da vi havde fastnet telefoner koblet til brugte jeg en gammel linksys voip boks som jeg havde sat op efter at have fået serveradresse og password til voice delen (skriv til Waoo omkring det).

   Du skal nok åbne op for nogle porte i din Netgear router for at kunne modtage opkald. Jeg mener at det kun er en enkelt port der skal være åben, men det kan Waoo oplyse dig om.

   Siden har vi helt koblet fastnet delen fra – vi har stadig nummeret, men har det viderestillet til en mobil. Vi fandt ud af at vi ikke behøvede den efter vores yngste dreng havde gemt telefonen som var løbet tør for batteri (så vi kunne ikke finde den ved at ringe til den :-))

   Svar
   1. Michael Finseth

    Hej peter..

    Tak for det super hurtige svar..
    Vi bruger heller ikke rigtig vores fastnet telefon, men min tyverialarm er koblet på linjen så den kan ringe til vagtcentralen..

    Jeg tror måske at du overså det sidste spørgsmål, så det kommer lige igen.. 🙂

    Er det muligt at få iptv på computeren til at fungere via en WI-FI forbindelse, da det jo vil være det ultimative..

    Mvh.
    Michael Finseth

    Svar
    1. Peter Binderup Forfatter

     korrekt den havde jeg da helt overset.

     Problemet med IPTV er multicast delen, som kan kvæle trafikken på WIFI. Der bliver sendt rigtig meget trafik ud, og så vidt jeg har forstået er der ikke på wifi en effektiv måde at filtrere indholdet, så det kun er de rette klienter der modtager data.

     Så der er vist ikke andet for end at du må ud på loftet og kravle i glasuld og trækker nogle kabler.
     Jeg har tidligere haft en streamer boks til at streame video fra en NAS til stuen, og selv med N netværk, så kører det ikke så godt som med kablet netværk.

     Svar
 13. Svend Åge Johanesson

  Jeg har også ØE tv og har nu anskaffet mig en Netgeer 3500L som jeg fulgte vejledningen på dette board.
  DD-WRT firmvaren blev installeret og der gik så et døgn før jeg kunne komme på den.
  Nu har jeg så opdateret til Tomat firmvare, men er nu ikke i stand til at komme ind i ruteren.
  Den vil ikke bruge 192.168.1.1 som jeg fik konekt med da DD-WRT var der.
  Hvad kan jeg gøre for at komme videre.

  Svar
  1. Peter Binderup Forfatter

   Hvilken IP adresse får din computer tildelt? Jeg mener ikke at den skulle bruge en anden adresse end den du har angivet (men det er et stykke tid siden, og jeg kan ikke huske om den evt. giver en 10.0.0.1 adresse)

   Du kan også prøve at lave en 30-30-30 reset, hvilket netgear forummet også anbefaler efter router opgraderinger.
   Denne form for reset er beskrevet her: http://www.myopenrouter.com/article/18623/How-to-Hard-Reset-Your-NETGEAR-WNR3500L/

   — beskrivelsen gengivet —
   This is a popular method, outlined on the DD-WRT wiki, to reset pretty much any commercial router on the market. It’s been recommended for the WNR3500L by many forum members here as well. This method is a bit more involved, but tried and true.

   With the router powered on, hold the reset button in for 30 seconds.
   Continue to hold the reset button in and unplug the router, holding it in for another 30 seconds.
   Plug the router back in, with the reset button still held, and continue to hold it in for another 30 seconds.

   Svar
 14. Martin

  Du skal kunne kører med DD-WRT direkte på fiberboksen og med router IP 192.168.1.1. Det har jeg gjort.

  Lige et lille fif. Jeg kan se at der er flere steder at folk skriver at det tager tid (=timer) at skifte router på fibernettet. Det behøver det ikke gøre, jeg fik nelig et lille fif af den tekniker der var at sætte den hvide fiberboks op. Når du skal skifte router (uden at røre ved MAC adressen) så gør følgenden:
  1. Hiv strøm stikket til fiberboksen ud af stikkontakten.
  2. Skift routeren ud.
  3. Når der er gået ca. 15-30 sekunder fra punkt 1 er udført, så kan du tilslutte fiberboksen igen. Jeg har bedst erfaring med at strømmen lige skal være væk i et stykke tid.
  4. Log ind på din router og check at den har fået en IP Adresse, hvis ikke så prøv med en kombination af renew IP og lidt tålmodighed. Hjælper det heller ikke så gentag proceduren men vent lidt længere.

  Det plejer at fungere.

  /Martin

  Svar
 15. Jacob

  Har waoo fiber fra syd energi, men har endnu ikke betalt for en tv pakke da vi også har tv fra stofa. Ligger multicast delen i waoo fiberen eller skal man først tilmelde sig tv delen ved waoo????

  Svar
 16. Peter Panhardt

  Hej

  Jeg har været ved at se om jeg kunne komme væk fra den standard router/accesspoint fra waoo så jeg har anvendt en af mine hjemme bygget router, hvor der ligger clearos på, er kommet så langt at min tvboks kan starte op og at den kan vise program guide, det eneste den ikke vil vise er selve signalet, alså det som er på kanalen, har i et bud på hvad det kan være?

  Svar
  1. Peter Binderup Forfatter

   Mit bud ville være at du ikke har angivet den bootoption der skal til

   dhcp-boot=,,87.104.255.7

   Hvordan det skal sættes op i Clearos ved jeg desværre ikke.

   Svar
   1. Peter Panhardt

    Hej Peter, har også sat den op, men er det ikke også kun til at den ved hvor den skal hente sin software fra, vel ikke der fra hvor den også får stream fra?

    Er der en måde man kan teste om ens multicast er sat rigtigt op?

    Svar
    1. Peter Binderup Forfatter

     Jeg mener at den er nødvendig for at TV boksen kan gennemføre sin opstart, og hvis ikke den gennemfører korrekt, så vil den ikke vise TV signalet.

     Det er muligt at du via VLC player kan se TVsignalet, desværre har jeg ikke de netværksadresser, men mon ikke en grundig google search kan finde dem?

     Svar
 17. Kasper Nymann

  Hej Peter,

  Jeg har lidt problemer med at få Waoo til at virke på min Asus rc-ac68u router og håber du kan hjælpe mig lidt.

  Jeg har installeret den nyeste Tomato firmware og fulgt dine opsætninger. Jeg har prøvet både med en statisk og en dhcp opsætning, men det er ligesom der ikke rigtig kommer hul igennem. Når jeg bruger dhcp, står der bare renewing og den kommer ikke videre….bruger jeg statisk (med opsætning fra min gamle router som virker), står der tilkoblet, men stadig intet internet eller tv.

  Jeg vil jo helst kobles op med en dhcp på wan, skal bare lige have hul igennem….har du en ide til, hvad der kan være galt?

  Mvh.
  Kasper

  Svar
  1. Peter Binderup Forfatter

   Hej Kasper

   Jeg har ikke kørt med en Tomato opsætning længe. Jeg fik en ny router sendt ud fra Waoo for et godt stykke tid siden, og bruger den i dag – jeg har oplevet at den er lige så stabil, som den opsætning jeg havde med den gamle netgear router (som var ved at være lidt for under-powered til vores brug). Jeg skal ikke kunne sige om udbyderen har lavet om på deres opsætning, men desværre er det ikke til at skære alle Waoo kunder over én kam – flere af Waoo elselskaberne kører med forskellige opsætninger, så måske dit problem også ligger der?

   Svar
    1. Peter Binderup Forfatter

     Finder du en løsning må du dog meget gerne skrive den ind her så andre kan lære af det.

     Svar
 18. Henriette Nielsen

  Hej jeg har en Router tilgin hg2381 fra waoo hvor kan man finde ny firmware til den?? Jeg har søgt google tynd uden held, og troede den kunne opdatere automatisk inde i routeren’s indstillinger men det kan man ikke..

  Håber du kan guide mig
  På forhånd tak

  Svar
  1. Peter Binderup Forfatter

   Jeg må blive dig svar skyldig.

   Jeg tror at det bedste bud vil være at ringe til det selskab der leverer routeren til dig (altså det lokale elselskab og ikke Waoo – Waoo vil med 99.9999% sikkerhed sige at du skal snakke med elselskabet).

   Svar
   1. Henriette Nielsen

    Oki mange tak for svaret jeg prøver at ringe til mit energi selvskab i morgen selvom de påstår at mit net køre fint men gør det bare ikk 🙁 Men må ringe og prøve igen i morgen 😀

    Svar
 19. Tommy

  Hej Peter
  Jeg har TDC TV eller også kaldet Yousee TV med en boks til at se HD tv gennem min internet forbindelse også fra Yousee.
  Jeg har et problem med at jeg kan ikke se tv på boksen da jeg har monteret min egen router og switch efter Yousee routeren. Problemet er formentlig multicast som ikke er sat rigtigt op. Jeg ved jeg skyder langt ved at spørge dig, men har du lyst til at hjælpe mig og få sat det rigtig op, evt. over telefon? 🙂
  Jeg har monteret Ubquiti USG, 3 * Ubquiti switches som kan styres nemt og har også en Cloud key som kan styre det hele. Så der er rig mulighed for at sætte tingene op smart. Problemet er bare at jeg har prøvet alt hvad jeg ellers kan google mig til. Men problemer er som sådan det samme som i denne artikkel.

  Svar
  1. Peter Binderup Forfatter

   Hej Tommy

   Det er simpelthen for lang tid siden jeg sidst har rodet med det til at jeg ville kunne hjælpe dig – jeg er ikke en gang sikker på at den løsning jeg har beskrevet i forhold til Waoo er gældende mere.

   Har du prøvet at spørge på recordere.dk om der er nogen det har prøvet det du efterspørger?

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.