Dropbox referral / ekstra plads

Jeg bliver af og til spurgt af folk om jeg ikke skal have noget for at hjælpe med opsætning af Waoo / Profiber med egen router, og til det siger jeg nej tak. Men hvis folk alligevel gerne vil “give” noget for de vejledninger og råd jeg har lavet, så må I meget gerne oprette jer ved Dropbox med mit referral link.

Hvis du ikke ved hvad Dropbox er, så går det kort ud på at man har lidt lager plads i “skyen”, samt en mappe på ens computer. Disse to ting holder programmet så synkroniseret, så hvis man ændre eller tilføjer mappen en fil, så bliver den uploaded med det samme til skyen (det smarte er at hvis man ændre i en stor fil, så er de kun ændringen der uploades og ikke hele filen igen). Denne simple synkronisering kan man godt kalde for  en simpel backupplan.

Der hvor det først bliver rigtig smart er når man har mere end én computer. Her giver programmet mulighed for at man nemt og sikkert kan have de samme filer på en bærbar som man hjemme på sin stationære. Jeg bruger ofte denne funktionalitet i forbindelse med mit arbejde, hvor jeg ikke altid udvikler på den samme maskine. Der giver Dropbox mig mulighed for at have udviklingsfilerne spredt mellem mine maskiner, så jeg bare kan fortsætte hvor jeg slap, uanset hvilken computer jeg lige sidder ved.

Hvis man er nogle stykker der arbejder eller har behov for at dele nogle filer, så er det også muligt med Dropbox. Man kan dele Dropbox mapper med andre Dropbox brugere, så de har mulighed for at rette eller tilføje filer. Dette kan være en smart måde at arbejde sammen med andre, som måske ikke sidder på det samme netværk som man selv gør. Dropbox holder også styr på konflikter af filer, og gemmer i 30 dage et ubegrænset antal revisioner af en fil (har man betalingsudgaven har man mulighed for at købe Packrat som fjerner 30 dage reglen og gemmer revisioner lige så lang tid man er kunde).

Når man selv er blevet kunde (gratis eller betaling), så er det bare med at sørge for at logge ind og sende ens referral link videre til andre. Hver gang der er en der bidder på får man selv 250MB ekstra plads, og det samme gør den der tilmelder sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.