PDFScanner til Mac

Jeg har længe ville gå over til at have et papirløst hjemmekontor, men har manglet noget fornuftigt software til rimelige penge, der kan håndtere indscanning og tekstgenkendelse, og jeg tror at jeg langt om længe har fundet det.

Programmet hedder PDFScanner, og er et Mac program, som kun er til at købe via Apples App Store. Det giver lidt begrænsninger i og med at man ikke lige har mulighed for at teste det, men jeg fandt hurtigt ud af at det helt klart var de dkk 89,- værd jeg gav for det.

Programmet kunne hurtigt finde vores netværksprinter, og indscanningerne går forholdsvis hurtigt, og uden at man skulle sidde og markere enten hele siden eller ændre de elementer andre scanner programmer har med at forudvælge for en. Hele dokumentet bliver indscannet, men man kan croppe det inden man gemmer det.

Som en lille bonus kan man trække sine gamle indscanninger ind (billeder eller PDF), og så lade programmet lave tekstgenkendelse på det, hvorefter man gemmer det som PDF dokumenter.

Hvorfor tekstgenkendelse? Fordi at det integrerer sig fint med Mac OS X og dets interne søgemaskine. Pludselig er det ikke kun filnavnet på ens indscanninger der bliver indekseret, men også indholdet. Programmet understøtter en lang række sprog, herunder også dansk.

Min næste udfordring bliver så at finde et godt dokument håndteringssystem, der er istand til at arbejde med dokumenter over netværket…

2 tanker om "PDFScanner til Mac"

 1. Kristian Sørensen

  Tak for dine tanker om PDFScanner – det er altid rart lige at høre om et program er pengene værd, inden man køber det. Jeg vil give det et forsøg, i håbet om at dansk OCR og fake duplex giver valuta for pengene.

  Svar
  1. Peter Binderup Forfatter

   Tak for din kommentar, og jeg er glad for at mit lille indlæg kunne være til hjælp. Hvis du finder et godt Dokument håndteringssystem til Mac, som virker over netværk og ikke kræver at dokumenter bliver importeret, så må du gerne smide en post her.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.