Op til 50GB gratis online lager / backup

Jeg afprøver hele tiden nye backupløsninger i min søgen på at sikre mine data bedst muligt. Jeg er nu faldet over Spideroak.com, som bedst kan beskrives som en blanding af en traditionel onlinebackup tjeneste, og så Dropbox, som er mere en synkroniseringstjeneste.

Hvis man ved Spideroak.com bruger dette link til at oprette sig, og efterfølgende bruger: WORLDBACKUPDAY som kuponkode (koden er tidsbegrænset, men i hvor lang tid ved jeg ikke), så starter man med 6 GB lagerplads. Herefter kan man selv via deres hjemmeside invitere andre, og for hver bruger man får til at logge sig på tjenesten får man 1 GB lagerplads ekstra. Dette kan man så blive ved med indtil man har nået de 50 GB gratis plads.

Har man brug for mere plads kan man købe 100GB ekstra plads for 10 USD pr. md. (ca 50 kr pr md har man brug for 200GB, så er det 20$ pr md osv.). Selvfølgelig kan man vælge løsninger som Mozy eller Keepit hvor der er mere eller mindre ubegrænset plads, men der er der tale om ubegrænset plads for én computer og ikke de computere du har på netværket.

Sikkerheden er bedre end ved Dropbox. Passwords genereres i den klient man installere (Windows, Mac og Linux), og ikke på Spideroaks hjemmeside. Man skal huske at passe godt på det password, for dine data er krypteret med det, og folkene ved Spideroak kan ikke genskabe dine data, da de ikke har passworded.

Man kan godt se ens data på deres server, men de anbefaler det ikke da man jo så er nødt til at logge på med det password som har genereret lokalt. De lover dog at de ikke gemmer login oplysningerne.

3 tanker om "Op til 50GB gratis online lager / backup"

  1. Peter Binderup Forfatter

   Hej

   God backupblog du har lavet!

   Jeg har ikke prøvet SugarSync (endnu), men jeg er ret godt tilfreds med Spideroak. Jeg bruger dog stadig Dropbox til udveksling af data mellem mine klienter, da det stadig er bedre til dette end de andre services jeg har prøvet. Jeg har dog valgt at flytte mine mere private dokumenter ud af Dropbox, da jeg må indrømme at jeg er blevet en smule nervøs over deres håndtering af sikkerhed.
   Jeg vil dog tro at det er et område de over den nærmeste tid vil gøre meget ud af, da mangel på sikkerhed kan være skyld i at flere og flere vil søge mod alternativerne.

   De kunne sikkert med fordel give betalingsversionen mulighed for at have kryptering på klienterne, så det fungerer mere som Spideroak hvor al data på servererne er krypteret med brugerens egen private nøgle.

   Svar
   1. Peter Binderup Forfatter

    Jeg kan dog se at SugarSync ikke har klientbaseret kryptering, så medarbejdere ved SugarSync ville have mulighed for at kunne se hvad jeg har liggende af data. Eller evt. hackere der måtte komme igennem SugarSyncs sikkerhed.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.