Steve Jobs er død

Igennem min tid som computerbruger har der været to personer, som har haft en stor betydning for mig.
Først er der Bill Gates, som har været med til at udbrede visionen “One computer in every home”. En vision man må sige i vid udstrækning er slået igennem i den vestelige verden.Steve Jobs vison har mere været at computeren skulle ikke stå i vejen for det man skulle bruge den til. Det være sig kreativitet eller mere traditionelt kontorarbejde.

For mig har Apple være med til at bringe den glæde tilbage ved at bruge en computer, som jeg havde da jeg var barn og begyndte at nørde med Commodore C128 og senere Amiga 500. Den gang elskede jeg at rode med computeren, fordi at jeg kunne og fordi at det var sjovt, ikke fordi at det var nødvendigt.

Senere var det Microsofts verden der var mere eller mindre den eneste verden i relation til computere. Legen var lidt væk i Microsofts univers. Man var nu nødt til at nørde med ens computer for at holde den sund (og ikke mindst fri for virus, malware osv.). Accepterer man dette er der slet ikke noget problem i at anvende en Windows computer (og når ret skal være ret, så er Windows 7 et kæmpe skridt i den rigtige retning).

I forbindelse med et udsalg i Fona købte jeg en Apple PowerBook G4 med Tiger, og for første gang havde jeg igen den fornemmelse at det var sjovt at nørde i maven på computeren. Netop fordi at det ikke var nødvendigt, men fordi at jeg kunne. Siden har der været iMac, Macbook pro, iPods og iPhones i mit nørdliv og glæden er der stadig.

Vi kan også takke Steve Jobs for udbredelsen af Smart Phones. Ja det er rigtigt at Apple ikke har opfundet smartphones, men det er uden tvivl Apple der har gjort det nemt og udbredt at bruge smatphones, og uden iPhone er jeg overbevist om at vi ikke ville have set Android, Windows 7 Phone Series (eller hvad de nu kalder den), og vi ville stadig stå med “kuglepenne” og prikke på telefon skærmen.

Senest er det Tablets, som Apple har været med til at udbrede, og indtil videre er de kongerne på dette område, men mon ikke konkurrenterne også snart vågner op på dette område.

Så selv om man måske ikke kan lide Apple og deres måde at drive forretning på, så er der ingen tvivl om at Apple de seneste 15 år er det firma der har betydet absolut mest for forbrugernes tilgang til brugervenlig IT.

Hvil i fred…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.