Danmarks Radio vælger Drupal som nyt CMS

Artikel om valget på Version 2

Det er virkelig rart at se store danske organisationer vælge Open Source systemer til deres CMS, og Drupal lader til at være et rigtig godt valg for mange medie virksomheder (showcase ved Drupal Danmark).

For mig er Open Source som CMS et klart valg, da man, efter min mening, minimerer vendor lock-in, som kan være en risiko ved lukket software. Ved lukket software er man også langt mere afhængig af at udbyderen/udvikleren fortsat holder live i systemet, hvor man ved open source har mulighed for selv at kunne overtage den videre udvikling (så længe man overholder de Open Source licenser der måtte være tilknyttet, men det er en anden og længere snak).

Jeg arbejder indenfor det offentlige, hvor der er en overvejende tendens til at vælge lukkede systemer. Her er det specielt SiteCore der ofte bliver valgt af kommunerne. Min personlige holdning er at det offentlige i højere grad bør anvende Open Source Software de steder hvor det er en reel mulighed. Hjemmesider er et oplagt sted, da det ofte ikke er afhængig af at skulle snakke sammen med fag systemer. Grunden til at man bør overveje Open Source de steder hvor det er oplagt er, som beskrevet ovenfor, at man har nemmere ved at kunne trække videreudvikling af systemet hjem, eller give det videre til et andet konsulenthus, end er tilfældet ved flere større lukkede systemer.

Den kommune jeg arbejder (og udvikler for) anvender alle de steder hvor vi kan Open Source CMS’et Plone, som er et meget stærkt CMS bygget på Zope og Python. Plone har igennem flere år haft æren af at være et af de absolut mest sikre CMS’er at arbejde i (hvilket nok også er grund til at bla. CIA, FBI og NASA anvender det)

 

2 tanker om "Danmarks Radio vælger Drupal som nyt CMS"

 1. Morten

  Jeg kan også sagtnes forstå at DR nu vil til at benytte open source. At de vil benytte Drupal som “mortor” giver bestemt også god mening.
  Jeg kender ikke så meget til Plone, vil det kunne benytte til en hjemmeside som http://www.dr.dk ?

  Svar
  1. Peter Binderup Forfatter

   Jeg skal ikke kunne sige om Plone ville være det rette valg til et stort site som DR.dk, men umiddelbart skulle der ikke være noget funktionalitet der mangler.

   Problemet ville nok nærmere være at man meget hurtigt kunne komme i konsulent mangel ved Plone, og det ville være mere omstændigt at få 3. part til at lave de nødvendige plugins til integration.

   Af en eller anden grund mente WordPress lige at din kommentar var spam, derfor kom den først lige med nu.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.