Efter noget tid med anden hosting…

Jeg skrev for knap 2 mdr siden et indlæg om status på mit IT setup, og jeg tænkte, at jeg lige ville skrive en kort statusopdatering på hvordan det går.

Mht. backup så bruger jeg stadig Retrospect backup, men jeg har valgt at droppe Backblaze B2, da det gik op for mig at jeg havde pænt meget plads ledigt på min Dropbox (2TB), og da Retrospect kan bruge det som lager, mente jeg at det var sikkert nok, da jeg også tager lokal backup af mine data (normalt vil jeg ikke anbefale Sync tjenester som backup løsninger).

Mit skifte af mail udbyder fra en kombination af Webfaction og Gmail over til Fastmail har været ud over al forventning, og jeg er nu gået all in på den mail tjeneste. Jeg har valgt at flytte alle mine knap 40.000 mails over til den tjeneste (14 år ved Gmail), og har sat en “fetch” identitet op så al ny mail til Gmail bliver hentet over i Fastmail. Fastmail webklienten er markant hurtigere, at arbejde med end Gmails, og så er der hele privatlivs problemstillingen hvor det er rart at man betaler for et produkt med kontanter og ikke med personlige oplysninger. Dertil er det også rart at Fastmail overholder de standard protokoller der er for e-mail.

Jeg har også valgt at flytte DNS håndteringen af alle mine .DK domæner over til Fastmail – mine .COM og ORG domæner styrer jeg stadig via Amazon Route53, da jeg har brug for en registrar til at håndtere fornyelse, og der er Amazon prismæssigt på niveau med andre udbydere.

Selve håndteringen af denne blog via Digital Ocean har ikke ændret sig. Det har kørt gnidningsfrit, og så længe man logger ind via SSH til serveren og sørger for opdateringer, så er det minimalt arbejde der ligger i vedligehold af den Docker container der kører denne blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.